Kick-Box Suli

KickboxSuli_csak oroszlán_szürke_kek fejpanttal másolata

 

Gyermekeinket nem megvédeni kell az élet nehézségeitől, hanem alkalmassá tenni őket azok leküzdésére.

 

Kick-box edzések iskolásoknak a XIII.kerületben

Tudjuk, hogy szülőként nehéz döntést hozol, mikor gyermekednek sportot választasz.

 

Nem szeretnéd leszűkíteni a kínálatot, de valahogy ösztönösen, a szíved mélyén talán mégis úgy érzed, szívesebben mutatnál meg neki olyat, amiben a legkevesebb csalódás vagy sérülés fenyegeti, amivel a leginkább óvni tudod.

Természetes, hogy bármilyen küzdősport – köztük a kick-boxgondolata az esetek többségében megosztóan hat, hiszen első hallásra épp megerősíti a szülőkben azt a veszélyérzetet, ami legbelül motoszkál és az óvással szemben megy. Különösen erős lehet ez a féltő érzés, akkor, ha úgy játszol el a kick-box edzés gondolatával, hogy korábban még Te sem próbáltad, így nem tudod, mire számíts pontosan.

 

Vajon miért van az, hogy a legtöbb szülő szívesen választ küzdősportot gyermeke számára már a sportpályafutás legelején?

 

Nos, elsősorban azért mert az évek során – a TV-ben vagy élőben látott meccsek, hallott riportok, ismert filmeknek köszönhetően – kialakult bennünk egy kép arról, hogy a küzdősportolók jellemzően olyan értékeket képviselnek, mint erő, bátorság, tisztesség, magabiztosság, tisztelet, küzdőképesség és felelősségvállalás.

Olyan értékek, amik pozitív képet adnak az emberek személyiségéről, egy olyan képet, amit magunkról is szeretnénk hinni, de ami a legfontosabb, olyan képet, amivel szeretnénk gyermekeinket is felruházni, hogy az élet minden területén sikeresen helyt állhassanak.

.

A választásnál érdemes azt is szem előtt tartani, hogy a sport és az általa elérhető közeg hatással van gyermekeink sikerorientált  vagy kudarckerülő személyiségének kialakulására.

 

Ha a teljesítményszint az igényszint (elvárt eredmény) alatt marad, kudarcot élünk át, ha fölé kerül, akkor sikert.  A kudarckerülő személyiség túl könnyű feladatokat, vagy túl nehéz feladatokat fog vállalni az életben, ugyanis a túl könnyű feladatok esetében kicsi az esély a kudarcra, míg a túl nehéz feladatok teljesítésének kudarca nem jelent igazi kudarcot. Ezzel szemben a sikerorientált személyiség nem szereti a túl könnyű feladatokat, hiszen azok elvégzése nem jelent nagy sikert, de a túl nehéz feladatokat sem, mivel azok kevés sikerrel kecsegtetnek. A sikerélmény az, ami képes sikerorientálttá tenni valakit és arra ösztönözni, hogy újra és újra magasabbra tegye a mércét az életben.

.

A Zrínyi Miklós Kick-Box Akadémia (ZMKBA) sporttudományosan felépített, pedagógiailag megalapozott edzésprogramja segítségével az iskolás kick-box edzés támogatja a gyerekek fejlődését:

 

 • megtanulják az alaptechnikákat, fejlődik az állóképességük
 • mozgásuk gyors és dinamikus lesz
 • fejlődnek a koncentrálásban, kitartásban, a felelősségvállalásban
 • rendelkezni fognak olyan reálisan elérhető rövid-és középtávú célokkal, melyek sikeres teljesítése növeli igényszintjüket, fejlődésre ösztönzik, így fokozzák teljesítményüket

 

Büszkék vagyunk arra, hogy versenyzőink hazai- és nemzetközi versenyeken egyaránt sikerrel szerepelnek.

 

Nézd meg Debre Bence történetét, aki 8 évvel ezelőtt választotta a Kick-Box Suli edzéseit és mára Magyarország legeredményesebb magyar utánpótlás korú versenyzői közé tartozik.

 

Bence kép (Másolás)

Bence, a Zrínyi Miklós Kick-Box Akadémia iskolás kick-box edzés keretében kezdte pályafutását, majd az edzések mellett kipróbálta magát kisebb-nagyobb versenyeken is. Az elért eredmények fokozták a sport iránti szenvedélyét, így mikor elérte a megfelelő korhatárt nagyobb versenyekre is kvalifikálta magát.

 

Az áldozatos munka megtette a hatását. 13 évesen világbajnoki bronzérmet szerzett utánpótlás korosztályban, ezt követően 14 évesen Utánpótlás Európa Bajnok lett. 15 évesen az edzés már a mindennapjai része és tovább folytatja sikeres pályafutását. 2016-ban Írország fővárosában Dublinban Világbajnoki címet szerzett az utánpótlás korosztálynak rendezett világbajnokságon.

 

Nagyon szeretem a kick-boxot, mint küzdőstílust. Az edzéseket azért, mert változatosak. De legjobban a közösséget szeretem. A Világbajnoki aranyérmemre vagyok a legbüszkébb. Leírhatatlanul jó érzés volt a dobogó tetején állni.”

 

Mit szólnál, ha észrevennéd, hogy a Te gyermeked is hétről-hétre egyre magabiztosabbá, céltudatosabbá válik, miközben egyre könnyebben megtalálja a hangot a kortársaival az online világon kívül is?

 

Engedd, hogy kipróbálja magát, indítsd el egy úton, ami a sikerélmény és a magabiztosság felé vezet. Amikor eljön a várva várt pillanat, teljesül az általa kitűzött cél – legyen az egy övfokozat megszerzése, győztes meccs vagy verseny, mikor a dobogóra szólítják-: 

 • büszke lesz magára, amiért kitartott és eljutott idáig
 • hálás lesz Neked azért, hogy megmutattad neki ezt a sportot, mint lehetőség és támogattad a felkészülésben
 • újra-és újra át akarja majd élni a siker pillanatát, amiért minden egyes vizsga vagy verseny alkalmával ugyanolyan alázattal és bátorsággal küzd majd

slideshare kickboxsuli

 

Iskolás kick-box csoportunkat elsősorban akkor ajánljuk Nektek, ha:

 

 • lány vagy fiú gyermeked 7 – 14 év között van
 • most választotok sportot először vagy kipróbálnátok egy újat
 • olyan küzdősportot kerestek, ahol versenyzési lehetőség is van
 • gyermeked felemészthetetlen energiatartalékokkal rendelkezik
 • szeretnéd, hogy gyermeked is megismerje a sikerorientált gondolkodásmódot, mely később a személyisége részévé válhat

.

Az egyik csapattagunk édesanyja, Georgina véleménye a kick-boxról és az iskolás kick-box csoportról:

 

”Másfél éve kezdte kisfiam az iskolát, és hát nem éppen a “sarokban ülő” típus, így többször keveredett verekedésbe. Egyik nap azzal jött oda hozzám, hogy írassam be boxolni, mert szeretné magát a nagyobbakkal szemben is megvédeni. Utánanéztem a lehetőségeknek, ekkor találtam rá az interneten egy másik küzdősportra, a kick-boxra, és így a Zrínyi Miklós Kick-Box Akadémia iskolás kick-box csoportjára. Kisfiam azonnal magáénak érezte a helyet és a sportot. Azóta is rajong mindezért, és ha egy edzést ki kell hagyni, azt nehezen viseli, még ha beteg is. Ami nekem, mint szülőnek nagyon szimpatikus, ahogy motiválják a gyerekeket, gondolok itt a vándorkupára, házi bajnokságra illetve a világbajnokságokon részt vett edzőkre. “

 

Hasznos információk az iskolás kick-box csoport edzéseiről:

 

Amit már az első edzésre hozzatok magatokkal:

 • Rövidnadrág vagy melegítőnadrág
 • Póló
 • Innivaló (lehetőség szerint csapvizet vagy szénsavmentes ásványvizet) a megfelelő folyadék utánpótlás érdekében.

.

Edzésidőpontok: hetente kétszer, kedden és csütörtökön

Időbeosztás:

7-11 évesek 16:45 – 18:15 (1,5 óra)

12-14 évesek: 15:00-16:30 (1,5 óra)

.

Helyszín: aTerem Harcművészeti Központ
1134, Budapest Váci út 19. 1. emelet

Büfé: Van a helyszínen! Vizet, üdítőt, csokit, kávét itt is tudtok venni, ha szükséges.

.

Megközelíthetőség:

 • 3-as metróval Dózsa György út metrómegálló vagy Lehel tér metrómegálló felől (kettő között félúton található a Lehel csarnok felöli oldalon)
 • autóval a Lehel tér irányából érkezve lehet behajtani az udvarba

 

Parkolási lehetőség:

 • 16:00 után az udvarban ingyenes
 • környékbeli utcákban 18:00-tól ingyenes
 • Lehel csarnok tetőparkolóján 1 óra ingyenes

 

Utcakép a helyszínről:

zmkba helyszín utcakép

A fehér épület bal oldalán, a fodrászat mellett jutsz be az épületbe. Az első emeleten a recepción útbaigazítanak, hogy hol keress minket.

Regisztráld gyermeked az iskolás kick-box csoport harcosai közé és visszajelzésünket követően gyertek el  ingyenes próbaedzésünkre!

 

Az edzésmunkáról:

Ki tartja az edzést?

Az edzéseket Hirsch Viktor, Zrínyi Miklós, VI. danos mesteredző keze alatt nevelkedett edzőnk tartja.

“Gyermekkorom óta a kick-box az életem része és még ma is aktívan űzöm. Több, mint 20 éves versenyzői múltam alatt sokszor állhattam a dobogó tetején, de a legnagyobb büszkeséggel az alábbi eredményeimre tekintek vissza:

 • Hétszeres felnőtt magyar bajnok
 • Junior Világbajnok
 • Felnőtt Világbajnoki(2x) és Európa-bajnoki(2x) ezüstérmes
 • 10 Világkupa győzelem
 • Komárom-Esztergom Megye Legjobb sportolója – három alkalommal

2010 óta vezetek csoportos és egyéni edzéseket, több helyszínen, minden korosztálynak, hobbi és versenyzői szinten is. Büszke vagyok arra, hogy saját nevelésű tanítványaim már nem csak hazai megmérettetéseken, de utánpótlás világversenyeken is sikerrel szerepelnek. Fontosnak tartom, hogy a gyermekek és persze a felnőttek is az edzések során élvezzék az ott eltöltött időt, megismerjék a sport jótékony hatásait, valamint a versenyzés önkéntes döntés és ne kötelezettség legyen.”

Hányan vagyunk? Milyen korosztály? Milyen szinten?

Iskolás csoportjainknak két részre bontva zajlanak az edzések. A kisebbek (7-10 évesek) csoportjában jelenleg 18 kis harcos látogatja az edzéseket. A nagyobbak (11-14 évesek), 10 fő együtt készülnek a nemzetközi szinten is versenyző tanítványainkkal, akik segítik a csoportba való beilleszkedésüket, megmutatják nekik azokat a finom mozdulatokat is, mellyel a technikákat tökéletesen elsajátíthatják.

Milyen edzésrendszer?

A felmenő rendszernek köszönhetően a 10-11 év körüli gyermekeknél célként jelenik meg a “nagyok csoportjába” való felkerülés, amiért edzésről edzésre keményen kell dolgozniuk. A fiatalabbaknál minden alkalommal teljesíteni kell a játékért, a szórakozásért és az általuk választott “kedvenc feladatok” végrehajtásáért.

Milyen gyakorlatokra lehet számítani?

   • Bemelegítés és nyújtás: az izmok és ízületek intenzívebb terhelésre történő
    felkészítéséhez.
   • Készség- és mozgáskoordináció fejlesztés: játékos formában különböző futó, ugró, kúszó, mászó mozgáselemekkel.
   • Technika és küzdelemszimmetrikus terhelés mentén a sportág elemeinek elsajátítása és begyakorlása.
   • Erősítés és gyorsaság fejlesztés: törzsizomfejlesztő gyakorlatok a szükséges állóképesség és gyorsaság megszerzéséhez.

 

 

Edzéseink képekben:

 

 

 

 

Áraink:

A havi befizetés mellett alkalmi fizetésre is lehetőséget biztosítunk, így mindaddig ameddig nem vagytok biztosak a folytatásban, nem kell elköteleznetek magatokat, az ingyenes próbaedzés után sem. Minden hónap elején eldöntheted, hogy melyiket fizetési típust választod!

 

zöld bérletHavi bérlet: 8000 Ft/fő, ezt akkor válaszd:

   • ha megtetszett a sport és gyermeked eldöntötte, hogy szeretné jobban megismerni a kick- box sportot
   • rendszeresen tervez részt venni az edzéseken és legalább heti 2 edzést  vállalni tudjátok az adott hónapban

 

zöld óránkéntAlkalmi jegy: 1500 Ft/fő, ezt akkor válaszd:

   • ha gyermekednek tetszett az ingyenes próbaedzés, de még további tapasztalatokra van szüksége az elköteleződéshez
   • ha gyermeked több sportot végez párhuzamosan és csak heti 1 alkalommal tud részt venni a kickbox edzésen
   • ha munkabeosztásod miatt egy hónapra előre kiszámíthatatlan, hogy mikor tudod biztosan elhozni gyermeked edzésre

 

zöld bónuszBónuszok:

   • Testvérek jelentkezése esetén fejenként 1000 Ft kedvezményt biztosítunk a havi bérletből!
   • Az kisebb iskolások számára a havi tagdíj heti 2 edzést foglal magában, de kortól és tudásszinttől függően lehetőséget biztosítunk akár heti 5 edzésre változatlan ár mellett.


 

Jelentkezés:

   • Töltsd ki az oldal jobb oldalán (mobilnézet esetén a lent található) “Regisztráció” űrlapot, és kattints a “Küldés” gombra!
   • Ezután kapni fogsz egy e-mailt, amiben részletesen leírjuk az edzésidőpontokat, helyszínt, szükséges ruházatot, megválaszoljuk az esetleges kérdéseket, minden mást pedig egyeztetünk személyesen, ha a próbaedzés elnyerte tetszéseteket.

 

 

Regisztráld gyermeked az iskolás kick-box csoport harcosai közé és visszajelzésünket követően gyertek el  ingyenes próbaedzésünkre!