Kick-Box Ovi

Kickbox Panther felirat nelkul

 

2018-ban új óvodás kick-box csoportot indítunk!

 

Zrínyi Miklós Kick-Box Akadémia XIII. kerületi óvodás kick-box csoportja

Zrínyi Miklós Kick-Box Akadémia XIII. kerületi óvodás kick-box csoportja

 

Vajon mikor kell sportra gondolni egy gyermek életében először, mire kell odafigyelni az óvodás sportfoglalkozások esetén?

 

Egyszer minden kisgyermek életében eljön az a pillanat, amikor az egész napos óvoda mellett a délutáni játszótér, a biciklizés vagy a rollerezés már nem elég a felesleges energiák levezetésére, amikor szülőként délutáni sportfoglalkozás után kell nézned.

Hogy hány éves korban történik? Ez egyénenként változó, de biztos, hogy észre fogod venni, vagy épp mostanában vetted észre, ezért vagy itt. Tapasztalataink szerint vannak olyan gyerekek, akik konkrét elképzeléssel állnak elő, de vannak olyanok is, akikkel ki kell próbáltatni egy-egy sportot, hogy utána választani tudjon.

Akármelyik kategóriában vagy érintett, tudjuk, hogy szülőként nincs könnyű dolgod. Talán már érzed, hogy eljött az idő a sportválasztásnak, de egy kicsit aggódsz, nem tudod biztosan, hogy az óvodás korban végzett sport árt vagy segít a fejlődésnek.

Szerencsére ez egy olyan kérdés, amit kutatók, pedagógusok, fejlődés neurológiai szakemberek az elmúlt két évtizedben különös érdeklődéssel vizsgáltak, melyekből mára számos publikusan elérhető tanulmány áll rendelkezésre, melyekben foglaltakat a Kick-Box Ovi edzéstervének kialakításakor mi magunk is szem előtt tartjuk.

.

Mutatunk néhány részletet az óvodáskori mozgásra irányuló kutatások eredményeiből:

 

 • A természetes mozgások előnyösen befolyásolják a mozgások összerendeződését, erősítik az izomrendszert. Az alapmozgások adta lehetőségek következményeként a gyerekek ügyesednek, az életkori sajátosságnak megfelelően testileg – lelkileg fejlettebbé, edzettebbé válnak.

  A szervezett mozgásfejlesztéskor a gyermekek számára a változatos, dinamikus, az egész testet megmozgató gyakorlás az előnyös.
  /Vitkovits Györgyi, Budapest – Ferencváros szakfőtanácsos-pedagógiai koordinátor, szakértő, Pázsikné Szilágyi Gabriella, Fővárosi Pedagógiai Intézet főtanácsos-vezető szaktanácsadó, szakértő/
 • Kutatók, ideggyógyászok és terapeuták is egyhangúan megerősítik, hogy a mozgások segítik a neurológiai érési folyamatokat, ezáltal az információk összerendezését.
  /Rácz Katalin – F. Földi Rita – Barthel Betty – A beszéd-és mozgásfejlődés összefüggései, Gyógypedagógiai Szemle 2012/2/

 

 

A Zrínyi Miklós Kick-Box Akadémia (ZMKBA) óvodás kick-box edzésein a gyerekek mozgáskoordinációjának fejlődését tartjuk szem előtt.

 

Sporttudományosan felépített, pedagógiailag megalapozott edzésprogramunk segítségével a gyerekek már óvodás korban: 

 • levezetik a bennük rejlő felesleges energiákat
 • fejlesztik csontozatukat és izomzatukat, miközben szellemi munkát is végeznek
 • fejlesztik láb-és kézügyességüket, miközben játékos formában ismerkednek meg a kick-box alaptechnikákkal
 • kis kihívásokat oldanak meg, melynek köszönhetően pozitív képet alakítanak ki magukban a sportról
 • betekintést nyernek az önuralom, önkontroll helyes alkalmazásába, ami segíti felkészülésüket a közeledő iskolai élet rendjére

 

Nézd meg az óvodás kick-box csoportunk véleményét segítőjükről, Petráról: Úgy gondoljuk, ennél jobban semmi nem mutatja az edzéseken uralkodó hangulatot:

 

 

zmkba azerszeretemapetrat

 

emma körben másolataMit szólnál, ha a Te gyermeked is egyre ügyesebb lenne a futásban, ugrálásban, fejlődne az egyensúlyérzéke, mozgáskoordinációja?

 

 

 

fiuk körben másolataEl tudod képzelni, hogy gyermeked az edzés után mindig vidáman, új élményekkel megy haza ?

 

 

 

Óvodás kick-box edzésünket elsősorban akkor ajánljuk, ha:

 

 • lány vagy fiú gyermeked 4 – 6 év között van
 • gyermeked szereti csibészségeken törni a fejét, mondhatni ”még a szeme sem áll jól” és igazi örökmozgó
 • szeretnéd gyermeked koordinációs képességeit fejleszteni
 • olyan mozgáslehetőséget kerestek, ahol minden feltétel biztosított ahhoz, hogy felesleges energiáit levezesse, kitombolja magát (tatami, játékos edzés, sorversenyek)
 • olyan sportot kerestek, ami az egész testet átmozgatja, és szimmetrikus terhelést biztosít

 

 

Hasznos információk az óvodás kick-box csoport edzéseiről:

 

Amit már az első edzésre hozzatok magatokkal:

 • Rövidnadrág vagy melegítőnadrág
 • Póló
 • Innivaló (lehetőség szerint csapvizet vagy szénsavmentes ásványvizet), a megfelelő folyadék utánpótlás érdekében.

 

Edzésidőpontok, helyszín: “Árak – helyszínek” menüpont szerint

 

Regisztráld gyermeked már most a Kick-Box Akadémia 2018-ban induló új óvodás csoportjába és kezdjétek az új évet ingyenes próbaedzéssel!


Az edzésmunkáról:

 

Ki tartja az edzést?

Az óvodás kick-box edzéseket Zrínyi Miklós VI. danos mesteredző koordinálásával Gremen Petra Utánpótlás Világbajnok versenyzőnk segíti.

 

Milyen edzésrendszer?

Az Akadémián a kick-box oktatás felmenő rendszerben történik. Ez azt jelenti, hogy az évek előrehaladtával a gyerekek csoportokat váltanak. 7 éves korban az óvodás kick-box csoportból az iskolás kick-box csoportba lépnek át, ahol a gimnasztikai alapokon és a játékokon túl már sokkal nagyobb hangsúlyt fektetünk a nyújtásra (ez segít a gyermekkori rugalmasság megőrzésében) valamint a kick-box technikák elsajátítására.

 

Milyen gyakorlatokra lehet számítani?

Nem kell megijedni a kick-box szótól, az óvodás kick-box csoport edzésein semmivel több veszély nem fenyegeti a gyerekeket, mint a játszótéren, sőt a szervezett keretek talán még nagyobb biztonságot is nyújtanak.

Az edzés elején előtérbe kerülnek a sorversenyek, csapatjátékok, általános gimnasztikai elemek az izmok és ízületek intenzívebb terhelésre történő felkészítése.

Ezt követően készség- és mozgáskoordináció fejlesztő, továbbá tartásjavító és törzsizom erősítő gyakorlatokat végeznek, természetesen játékos formában.

A sok játék mellett a kicsik az alaptechnikák elsajátítását levegőbe és puha felületekre gyakorolják. Küzdelmi gyakorlatokat nem, csak arra felkészítő technikai- és mozgásfejlesztő gyakorlatokat végeznek.

 

Edzéseink képekben:

 

 

Áraink:

A havi befizetés mellett alkalmi fizetésre is lehetőséget biztosítunk, így mindaddig ameddig nem vagytok biztosak a folytatásban, nem kell elköteleznetek magatokat, az ingyenes próbaedzés után sem. Minden hónap elején eldöntheted, hogy melyiket fizetési típust választod!

 

zöld bérletHavi bérlet: 7000 Ft/fő, ezt akkor válaszd:

   • ha megtetszett a sport és gyermeked eldöntötte, hogy szeretné jobban megismerni a kick- box sportot
   • rendszeresen tervez részt venni az edzéseken, a heti 2 edzést várhatóan vállalni tudjátok az adott hónapban

zöld óránkéntAlkalmi jegy: 1200 Ft/fő, ezt akkor válaszd:

   • ha gyermekednek tetszett az ingyenes próbaedzés, de még további tapasztalatokra van szüksége az elköteleződéshez
   • ha gyermeked több sportot végez párhuzamosan és nem tud részt venni minden héten az óvodás kick-box csoport edzésein
   • ha munkabeosztásod miatt egy hónapra előre kiszámíthatatlan, hogy mikor tudod biztosan elhozni gyermeked edzésre

zöld bónuszBónuszok:

   • Testvérek jelentkezése esetén fejenként 1000 Ft kedvezményt biztosítunk a havi bérletből!
   • Az óvodás kick-box csoport esetén a havi tagdíj heti 1 edzést foglal magában, de előre megbeszélt időpontokban bizonyos időközönként biztosítunk ingyenesen plusz egy alkalmat

 

Jelentkezés:

 • Töltsd ki az oldal jobb oldalán (mobilnézet esetén a lent található) “Regisztráció” űrlapot, és kattints a “Küldés” gombra!
 • Ezután kapni fogsz egy e-mailt, amiben visszaigazoljuk, hogy gyermeked regisztráltuk a 2018-ban induló új óvodás csoportunk tagjai közé, a kezdésről és a pontos helyszínről (minden esetben XIII. kerület) pedig folyamatosan tájékoztatunk.

 

Biztosítsd gyermeked helyét már most a 2018-ban induló óvodás kick-box csoportban és kezdjétek az újévet INGYENES PRÓBAEDZÉSSEL!

Minden kis örökmozgót szeretettel várunk!